Bli av med 4 dåliga vanor

  1. Du dricker för mycket Latte. ”Latte” är ofta gjord på röd mjölk eller Baristamjölk med hög fettprocent, vanligen får du i dig mellan 160 – 200 KCAL per kopp. En latte per dag är en dålig vana som under ett år kan ge dig så mycket som 10 kilos viktökning.
    Om du måste ha kaffe för att bli pigg, ta då hellre en espresso eller kaffe med minimjölk utan socker.
  2. Du äter mat sent på kvällen. Nattmackan är lätt att göra och är gott till filmen eller favoritserien. Men tar du den för att du är hungrig, eller bara på grund av tristess?
    Ät senast kl. 19.00 på kvällen och se till att middagen är fiberrik och full med protein. Om du inte kan stå emot suget, borsta tänderna! Om du blir hungrig, ta en frukt och en kopp te.
  3. Du äter snabbmat lite för ofta. Den snabbmat du köper innehåller tillsatser, socker och fett. Du har ingen koll på vad din korv, hamburgare eller kycklingwrap innehåller. Om du inte gör den själv.
    Sluta gå förbi ”ditt” snabbmatställe och laga maten själv. Se till att planera dagen innan och ta med mat till jobbet. Har du mat med dig är risken mindre att du stoppar i dig något onyttigt till lunch.
  4. Du fuskar med träningen. När det gäller träningen behöver man oftast komma in i en rutin för att få det att hålla. Om din rutin blivit att du ”inte orkar” är det dags att skärpa dig! Klart du orkar!

Ju mer träning, ju mer energi. Ladda upp med bra musik i lurarna, ta med en kompis eller inhandla snygga träningskläder.